Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 moreli suszonych, bez pestek, miękkich, przekrojonych na pół (ok. 50 g)
- 180 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 150 g wody
- 100 g gruszki, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 2 krople ekstraktu z wanilii, naturalnego, bezalkoholowego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 584 kJ / 139 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mus jabłkowy z marchewką
15min
Przecier jabłkowo-gruszkowy z bananem
5min
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35min
Purée z gruszki i banana
10min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1h
Purée ziemniaczane z dynią (dla dzieci)
35min
Przecier z jabłkiem, malinami i awokado
25min
Mus z gruszki i banana
20 min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1 godz. 35 min
Purée marchewkowe z jabłkiem i kurczakiem (dla dzieci)
35min
Przecier ze szpinakiem, bananami i borówkami
20 min
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
35min