Wersje kompatybilne
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 500 g czerwonych buraków, obranych, pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
- 250 g gruszek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 100 g soku z granatu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 263.8 kJ / 63.2 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35 Min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1j
Purée ziemniaczane z dynią (dla dzieci)
35 Min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1 godz. 35 min
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
35 Min
Purée z cukinii (dla dzieci)
50 menit
Przecier ze szpinakiem, bananami i borówkami
20 min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25 min
Purée z marchewki (dla dzieci)
1j
Purée z dyni (dla dzieci)
50 menit
Purée z batatów (dla dzieci)
1j
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
35 Min