Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'eau
-
1
sachet de levure boulangère sèche
lub 10 g de levure boulangère fraîche - 200 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 10 g d'huile d'olive, et 3 c. à soupe pour huiler
- ½ c. à café de sel
- 3 tranches de bacon
- 2 c. à soupe de thym déshydraté
- 2 pincées de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1126 kJ / 293 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Gressins à la roquette et au parmesan
1h 35 min.
Biscuits apéritif crème et oignon
1 godz. 30 min
Pain de mie moelleux
3h 25min
Pain de mie
3sa 20 dk
Crackers aux graines
35 min
Crackers au fromage
1h
Crackers aux graines
40 min
Sacristains aux olives et au romarin
1 godz. 20 min
Ficelles aux lardons et herbes de Provence
2h 50min
Filet mignon séché aux herbes de Provence
480h 20min
Gressins au romarin
1h 40min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3h 45min