![Tartelette façon "mojito" Tartelette façon "mojito"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B5132126-CF26-4062-B7BA-E8EB8353CB52/Derivates/2775367f-a005-4959-b936-bb64fedfe352.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La gelée au rhum
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/ feuille) et un récipient d'eau froide
- 200 g de sucre en poudre
- 200 g d'eau
- 80 g de rhum
La pâte brisée
- 125 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour les moules
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 40 g de sucre en poudre
- 1 œuf
La crème menthe-citron vert
- 170 g de jus de citron vert
- 150 g de sucre en poudre
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 5 œufs
- 8 feuilles de menthe fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2513.9 kJ / 601 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 71.2 g
- Tłuszcz
- 27.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verrines marron et chocolat
20min
Entremets coco-passion-papaye
24h
Sorbet litchi-rose
8h
Tarte crémeuse banane, passion, citron vert
4h 45min
Manguier
5h
Tartelette à la mangue
4h 45min
Eclairs aux fruits rouges
12 Std.
Minipannacottas à la pistache
6h 20 min
Mousse fruits de la Passion
2ч. 30 мин.
Tartelette fleur à la crème d'amande
1ч. 10 мин.
Mousse coco aux fruits de la Passion
2ч. 40 мин.
Passion curd
1ч. 10 мин.