![Mousse poire-caramel beurre salé Mousse poire-caramel beurre salé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E0A34210-84DD-496A-8F8D-1D474FFBC9FC/Derivates/2ff0dc33-9088-41cd-9300-55d0d133712c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 40 g de jus de poire
- 300 g de poires, épluchées et épépinées
- 3 blancs d'œufs
- 120 g de sucre glace maison
- 100 g de crème liquide entière, très froide
- 6 c. à soupe de caramel au beurre salé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 239 kJ / 57 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 46.2 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pannacottas after eight
5h 35 min
Crème brûlée
4h 10min
Pannacotta au coulis de mangue
4h 15min
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2 Std. 30 Min
Choux poire-caramel au beurre salé
4 godz. 35 min
Rochers aux crêpes dentelle et caramel beurre salé
30 Min
Mousse de pomme au caramel beurre salé
12 Std.
Mousse au caramel salé
4小时 30 分钟
Verrine à la pomme
30 Min
Mousse de kiwi
2h 15min
Eclairs à l'orange
4h 25min
Gâteau magique au caramel au beurre salé
3h 15min