Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 40 g de jus de poire
- 300 g de poires, épluchées et épépinées
- 3 blancs d'œufs
- 120 g de sucre glace maison
- 100 g de crème liquide entière, très froide
- 6 c. à soupe de caramel au beurre salé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 239 kJ / 57 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 46.2 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pannacotta betterave-framboise
3 godz. 20 min
Pannacotta au coulis de mangue
4h 15 min
JANVIER - Crème caramel exotique - Eric Guérin
3h 45min
Patience aux fruits d'été
13 Std.
Crémeux citron et framboises
2 godz. 30 min
Crémet sur lit d'abricot, coulis de framboises
13h 30 min
Choux poire-caramel au beurre salé
4h 35min
Délice au Carambar
2 godz. 30 min
Mousse légère fraise-groseille
2 godz. 15 min
Mousse framboise-noix de coco
2 godz. 15 min
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2 godz. 30 min
Crème fouettée au coulis de fruits rouges
15min