Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel, et 2 pincées pour la crème à la moutarde
- 80 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 80 g de moutarde à l'ancienne
- 12 saucisses de Francfort ou de Strasbourg
- 1 œuf, battu
- 50 g de ketchup
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 279.4 kJ / 67.4 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche auvergnate
1 godz. 20 min
Quiche lorraine
50 min
Tourbillon au fromage
2h 30min
Flammekueche
1h 25min
Palmiers saumon aneth
40 min
Tarte au thon, fromage frais et tomate
50 min
Petits chaussons fourrés
1h 25min
Pommes de terre farcies
1h 15min
Roulé au fromage et au jambon
40 min
Pizzettes escargot
40 min
Sauce allégée aux herbes
10min
Miniquiches lorraines
55 min