Velouté froid brocoli-avocat

Velouté froid brocoli-avocat

2.4 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
5 portions

Składniki

  • 700 g d'eau
  • 100 g de noix de cajou non salées et préalablement mises à tremper dans de l’eau
  • 1 c. à café de miel (opcjonalnie)
  • 100 g d'avocat mûr et coupé en morceaux
  • 500 g de brocoli, détaillé en bouquets et coupé en morceaux
  • 30 g d'huile d'olive extra vierge
  • 1 gousse d'ail (opcjonalnie)
  • 10 g d'oignon
  • 15 g de sel à ajuster en fonction des goûts
  • ½ c. à café de poivre noir fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de piment rouge en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8 g
Kalorie 1042 kJ / 249 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...