Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bacalhau
- 200 g batata cortada em rodelas
- 200 g couve p/ caldo-verde
- 800 g bacalhau demolhado e desfiado
- 200 g broa de milho cortada em pedaços
- 5 folhas de hortelã
- 130 g azeite
- 800 g água
- 5 grãos de pimenta preta
- 1 folha de louro
- 1 fio de azeite
- 5 dentes de alho
Molho Béchamel
- 400 g leite
- 60 g farinha
- 30 g manteiga
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de noz-moscada
- 2 gemas de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1707 kJ / 408 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peixe escondido da horta
1j 20 menit
Embrulhos de couve com bacalhau
2j
Empadão de batata-doce e bacalhau
1 Std. 40 Min
Bacalhau no forno com esparregado de brócolos
1 godz. 35 min
Borrego recheado com grelos e alheira e arroz selvagem com abóbora
3h 30min
Bacalhau à Assis
25 min
Bacalhau à abade de Priscos
50 menit
Bacalhau de Natal
1 Std. 15 Min
Bacalhau com broa e pimentos
1j
Bacalhau de cebolada e broa
1j
Bacalhau com feijão e grelos com crosta de broa e batatas no forno
1 godz. 35 min
Bacalhau com espinafres e cenoura
50 menit