Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2250 g água
- 500 g couve-lombarda cortada em tiras
- 150 g cebola
- 2 dentes de alho
- 150 g cenoura
- 150 g tomate em pedaços
- 30 g azeite
- 100 g bacon em cubos
- 150 g vinho branco
- 1 farinheira
- ½ chouriço de carne
- 450 g carne de borrego cortado em pedaços
- 1 folha de louro
-
2
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 2 cubos de caldo de legumes - 500 g feijão-branco cozido escorrido
- 500 g feijão-manteiga cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 753 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 47 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa da pedra
1j 30 menit
Feijoada
1 Std. 10 Min
Jardineira de carne
1 Std. 5 Min
Cozido à portuguesa
1 Std. 35 Min
Almôndegas com molho de tomate
40 Min
Arroz de tomate
30 Min
Feijoca com entrecosto
1j
Feijoada de porco com feijão-preto
12h 50 min
Guisado de perú coberto
1 Std. 5 Min
Frango à espanhola com arroz de azeitonas
35 Min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50 Min
Bifes de cebolada
40 Min