Wersje kompatybilne
Frango ao vapor com manteiga picante de coentros
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g manteiga à temperatura ambiente
-
1
malagueta fresca s/ sementes
lub ½ c. chá de piripíri em pó - 5 g coentros, só as folhas
- 4 peitos de frango (180 g cada aprox.)
- Sal q.b. p/ temperar
- Pimenta q.b. p/ temperar
- 500 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1343.7 kJ / 321.2 kcal
- Białko
- 39.5 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 86.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescada cozida com cebolada de cogumelos
40min
Dourada com manjericão
40min
Peru festivo
30min
Salteado de frango com amêndoas
25min
Rolos de peru com recheio de queijo e arroz
1h
Frango satay com arroz jasmin
1h 55min
Almôndegas de porco orientais com noodles
1h
Papelote de pescada com laranja com cuscuz de tomate, pimentos e cebola roxa
35min
Peitos de frango com espumante e legumes gratinados
1h 5min
Frango com laranja e alecrim em papelote
1 Std. 15 Min
Frango de fricassé
30min
Pescada no forno
50min