Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme de caju
- 100 g caju
- 1 pitada de sal
- 100 g água, mais q.b. p/ hidratar
Creme
- 2 dentes de alho
- 300 g alho-francês
- 35 g azeite
- 200 g agrião cortado em pedaços
- 80 g rúcula
- 30 g salsa cortada em pedaços
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 1 limão (raspa e sumo)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 786.1 kJ / 187.9 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 452 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa verde
45 Min
Sopa alentejana com camarão e ovo escalfado
30 Min
Creme verde
30 Min
Sopa de nabo e alho & Papelotes de bacalhau com batata, azeitonas e alcaparras
1 Std.
Creme de cogumelos
45 Min
Creme de canónigos
25 Min
Creme de feijão branco e cogumelos
1 Std. 15 Min
Creme de ervilhas e rúcula
45 Min
Creme de agrião e ervilhas
45 Min
Creme de batata-doce e curgete
40 Min
Creme de ervilhas da avó Adília
35 Min
Creme de espinafres
40 Min