Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g farinha tipo 65
- 90 g margarina p/ culinária
- 45 g água
- ½ c. chá de açúcar
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 50 g queijo Emmental
- 250 g espargos verdes
- 500 g água
- 150 g cogumelos frescos laminados
- 2 ovos
- 170 requeijão
- 200 g natas de soja
- sal q.b.
- Pimenta q.b.
- Sementes de sésamo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 314 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de cogumelos e alho-francês
40 Min
Fritata de grelos
45 Min
Tarte de feta e espinafres
40 Min
Fritata de bulgur, acelga e ervas aromáticas
1 Std.
Scones de cebola e tomilho
30 Min
Muffins de espinafres e feta
30 Min
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1 Std.
Folhado de abóbora e queijo azul
1 Std. 20 Min
Tarte de beterraba e feta
1 Std. 40 Min
Queques de curgete e parmesão
50 Min
Espiritual de cenoura, abóbora e acelga
1 Std. 20 Min
Lasanha de espinafres, requeijão e pesto
55min