Wersje kompatybilne
Esparguete negro com espargos, ervilhas e molho holandês
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esparguete
- 200 g ervilhas descongeladas
- 200 g espargos arranjados
- 1500 g água
- 2 c. chá de sal
- 10 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 250 g esparguete de feijão preto
Molho holandês
- 50 g água
- 4 gemas de ovo
- 130 g manteiga
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 limão, só o sumo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2548 kJ / 609 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 38 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de soja
35 Min
Massa com frutos secos e tomate seco
30 Min
Paella primaveril
30 Min
Empadão de seitan
2 godz.
Risoto de legumes assados
45 Min
Quiche de trigo sarraceno e cogumelos
6h
Risoto de cogumelos com presunto
1 Std.
Strogonoff de cogumelos
30 Min
Tofu à Lagareiro
13 Std.
Arroz de salmão, espargos e ervilhas
30 Min
Arroz de cogumelos, curgete e manjericão
40 min
Tagliatelle com cogumelos salteados
40 min