Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 780 g tomate em pedaços com alho
- 40 g vinho branco
- 1560 g água
- 1 malagueta cortada em pedaços (opcjonalnie)
- 1 c. chá de sal
- 500 g feijão-verde cortado em pedaços
- 50 g vinagre
- 6 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 858.8 kJ / 205.3 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 480.5 mg
Alternatywne przepisy
Couve-flor gratinada com natas e coentros
40min
Feijão e abóbora com natas e coentros
1 Std.
Ovos escalfados com grão e nabiças
35min
Rolos de beringela com presunto
50min
"Arroz" de couve-flor
25 Min
Estufado de vegetais e fruta com caril
50min
Feijão com legumes no forno
30min
Guisado de grão com rama de beterraba
30min
Beringela recheada com atum
1 Std.
Gratinado de alho-francês, curgete e brócolos
1 Std.
Ovos com grão e espinafres
45min
Couve-flor gratinada
50min