Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g curgete cortada em rodelas
- 400 g tomate cortado em rodelas
- 150 g beringela cortada em rodelas
- 40 g queijo parmesão
- 2 dentes de alho
- 10 g manjericão
- 30 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 300 g queijo-creme de ervas
- 200 g bebida de avelã
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 244 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Tortilha de legumes no forno
20 min
Timbale de ervilhas e curgete
1 godz. 10 min
Couve-flor gratinada com natas e coentros
40 min
Tarte de legumes
1h 15min
Almôndegas de beringela
1h
Strogonoff de legumes
30 min
Strogonoff de legumes
30 min
Tarte de feta e espinafres
40 min
Gratinado de alho-francês, curgete e brócolos
1h
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1h
Crumble de abóbora, batata-doce e curgete
50 min
Couve-flor gratinada
50 min