Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 50 g water
- 170 g salted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 180 g milk
- 2 tsp white sugar
- 3 tsp dried instant yeast
- 2 eggs
- 650 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tsp salt
Cheese filling
- 200 g feta cheese, cut into cubes (2 cm)
- 180 g haloumi, cut into cubes (2 cm)
- 250 g mozzarella, cut into cubes (2 cm)
Assembly
- 1 tbsp water, plus extra for sealing
- 1 egg
- 1 tbsp sesame seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2062.9 kJ / 491.2 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 1059.4 mg
Alternatywne przepisy
Pretzels
1 Std. 35 Min
Homemade ricotta
1h 15 min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2 Std. 30 Min
Gozleme
1 Std. 40 Min
Fatayer with cheese and mint
2 godz. 15 min
Iraqi cheese pies (cheese chureck)
1 Std. 40 Min
Tiropita (Greek cheese pie)
1 Std. 10 Min
Fresh tomato tart
40 Min
Sticky buns with brown sugar glaze
2 Std. 30 Min
Brunch bread
1h 15 min
Three cheese pides
1 Std. 40 Min
Classic Flammkuchen
1 Std.