Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g cukru
- 2 - 3 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 20 g skrobi ziemniaczanej
- 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 400 g mleka
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1297 kJ / 310 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekolada po meksykańsku
30 Min
Gorąca czekolada z ciastkami amaretti
20 Min
Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami
25min
Czekolada z mleczkiem kokosowym
15min
Gorąca czekolada z kawą
15min
Gorąca czekolada z anyżem
20 Min
Gorąca czekolada chai
25min
Korzenne mleko daktylowe
20 Min
Gorąca czekolada
10min
Gorąca czekolada z cynamonem
15min
Gorąca czekolada z orzechami laskowymi
15min
Gorąca czekolada z kardamonem
15min