Urządzenia i Akcesoria
Chipsy z rozmarynem i tymiankiem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
100 g kaszy kukurydzianej, drobnej
-
100 g mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
100 g mleka
-
50 g oleju słonecznikowego
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
894 kJ /
214 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brioszki prosiaczki
2 Std.
Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)
3 Std.
Sorbet pomarańczowy
12 Std.
Kakaowo-orzechowe ciastka orkiszowe bez pieczenia
1 Std. 45 Min
Chlebki guttiau
2 Std. 30 Min
Klasyczne lody śmietankowe w polewie czekoladowej
5 Std. 25 Min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 Std. 30 Min
Żytnie podpłomyki
2 Std. 10 Min
Masło czekoladowe
40 Min
Koktajl karmelowy
15 Min
Batoniki do kieszonki
3 Std. 15 Min
Batony z orzeszkami ziemnymi
1 Std. 30 Min