Chipsy z rozmarynem i tymiankiem
TM5 TM6

Chipsy z rozmarynem i tymiankiem

4.2 (70 ocen)

Składniki

  • 100 g kaszy kukurydzianej, drobnej
  • 100 g mąki tortowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 100 g mleka
  • 50 g oleju słonecznikowego
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
894 kJ / 214 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy