Chipsy z rozmarynem i tymiankiem

Chipsy z rozmarynem i tymiankiem

4.2 72 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

  • kaszy kukurydzianej, drobnej
    100 g
  • mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    100 g
  • mleka
    100 g
  • oleju słonecznikowego
    50 g
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu cayenne, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryki ostrej, mielonej
    1 łyżeczka
  • rozmarynu, suszonego
    1 łyżeczka
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 214 kcal / 894 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...