
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 porcji
Składniki
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
orzechów włoskich, łuskanych60 g
-
gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki320 g
-
oleju100 g
-
cukru300 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy350 g
-
mleka skondensowanego, niesłodzonego140 g
-
proszku do pieczenia1 łyżka
-
cynamonu, mielonego1 łyżka
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
jajka3
-
cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
355 kcal /
1491 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
13.2 g
Węglowodany
54.6 g
Błonnik
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 Std. 10 Min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 Std. 55 Min
Ciasto z jabłkami
1 Std. 20 Min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 Std. 20 Min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 Std. 35 Min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 Std. 15 Min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1 Std. 20 Min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 Std. 40 Min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2 Std.
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 Std. 25 Min
Brownie z gruszkami
1 Std. 15 Min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 Std. 10 Min