Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi

Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi

4.1 176 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 porcji

Składniki

  • masło ilość do natłuszczenia formy
  • orzechów włoskich, łuskanych
    60 g
  • gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    320 g
  • oleju
    100 g
  • cukru
    300 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
    350 g
  • mleka skondensowanego, niesłodzonego
    140 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżka
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżka
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka
  • jajka
    3
  • cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 355 kcal / 1491 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 54.6 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...