Urządzenia i Akcesoria
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 porcji
Składniki
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
60 g orzechów włoskich, łuskanych
-
320 g gruszkę bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
100 g oleju
-
300 g cukru
-
350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
140 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
-
1 łyżka proszku do pieczenia
-
1 łyżka cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
3 jajka
-
cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.1 g
Kalorie
1491 kJ /
355 kcal
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
54.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto twarogowe z agrestem
50 Min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 Std. 55 Min
Ciasto z jabłkami
1 Std. 20 Min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 Std. 10 Min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 Std. 35 Min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 Std. 25 Min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 Std. 15 Min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 Std. 25 Min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1 Std. 40 Min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 Std. 10 Min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 Std. 20 Min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1 Std. 35 Min