
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 porcji
Składniki
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
60 g orzechów włoskich, łuskanych
-
320 g gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
100 g oleju
-
300 g cukru
-
350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
140 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
-
1 łyżka proszku do pieczenia
-
1 łyżka cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
3 jajka
-
cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
355 kcal /
1491 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
13.2 g
Węglowodany
54.6 g
Błonnik
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska