Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi

Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi

4.1 177 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 porcji

Składniki

  • masło ilość do natłuszczenia formy
  • 60 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 320 g gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 100 g oleju
  • 300 g cukru
  • 350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
  • 140 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cynamonu, mielonego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 3 jajka
  • cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 355 kcal / 1491 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 54.6 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...