
Urządzenia i Akcesoria
Kolorowy wieniec wielkanocny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
15 porcji
Składniki
Ciasto białe
-
oleju do natłuszczenia miski2 łyżki
-
mleka50 g
-
świeżych drożdży pokruszonych20 g
-
cukru½ łyżeczki
-
mąki pszennej150 g
-
żółtko1
-
śmietany, min. 30% tłuszczu25 g
-
soli½ łyżeczki
-
pestek dyni1 łyżeczka
-
słonecznika łuskanego1 łyżeczka
Ciasto czerwone
-
oleju do natłuszczenia miski2 łyżki
-
ząbki czosnku1 - 2
-
mleka50 g
-
świeżych drożdży pokruszonych20 g
-
cukru½ łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego50 g
-
żółtko1
-
mąki pszennej200 g
-
soli½ łyżeczki
Ciasto zielone
-
oleju do natłuszczenia miski2 łyżki
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
masła25 g
-
liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych, dokładnie odciśniętych80 g
-
mleka50 g
-
świeżych drożdży pokruszonych20 g
-
cukru½ łyżeczki
-
mąki pszennej200 g
-
żółtko1
-
soli½ łyżeczki
-
białko roztrzepane, do posmarowania wieńca1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
211 kcal /
884 kJ
Białko
5.7 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
30.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska