Chlebek jabłkowy

Chlebek jabłkowy

3.9 42 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
15 kawałków

Składniki

Chlebek jabłkowy
  • orzechów laskowych
    200 g
  • jabłek, kwaśnych (np. Jonagold), obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    350 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    250 g
  • banan, dojrzały pokrojony na kawałki
    1
  • jajka
    4
  • brązowego cukru
    150 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
    400 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    20 g
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • proszku do pieczenia
    2 łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
Krem
  • jabłek, suszonych, w krążkach
    50 g
  • cukru
    70 g
  • skórka otarta z połowy pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
  • serka śmietankowego
    200 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    100 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 546 kcal / 2287 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...