
Urządzenia i Akcesoria
Chlebek jabłkowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
15 kawałków
Składniki
Chlebek jabłkowy
-
orzechów laskowych200 g
-
jabłek, kwaśnych (np. Jonagold), obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki350 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy250 g
-
banan, dojrzały pokrojony na kawałki1
-
jajka4
-
brązowego cukru150 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy400 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego20 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
Krem
-
jabłek, suszonych, w krążkach50 g
-
cukru70 g
-
skórka otarta z połowy pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
serka śmietankowego200 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
546 kcal /
2287 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
37 g
Węglowodany
43 g
Błonnik
3.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JABŁKA I GRUSZKI
9 Przepisów
Polska
Polska