Urządzenia i Akcesoria
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
35 kromek
Składniki
-
100 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
-
120 g wody
-
130 g soku pomidorowego
-
1 jajko
-
70 g świeżych drożdży pokruszonych
-
40 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
510 g mąki pszennej
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki estragonu, suszonego
-
½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Białko
2.6 g
Kalorie
295 kJ /
70 kcal
Tłuszcz
1.8 g
Węglowodany
11.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami (rosnące przez noc)
12h 35min
Chleb z serem i salami
1h 50min
Chlebek buraczany z za'atarem
1h 55min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2h 40min
Chlebek piwny
1h 20min
Chlebki śródziemnomorskie
1h 5min
Zielony chleb ze szpinakiem
2h 45min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1h 30min
Chleb pszenny
1h 30min
Chleb z kaszą gryczaną
2h 20min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2h 55min
Cebulowe bułki z oregano
1h