
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g cukru
- 90 g malin, mrożonych
- 125 g masła klarowanego, podzielonego na kawałki
- 150 g mąki orzechowej
- 75 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia (2 g)
- 100 g pasty orzechowej (patrz wskazówka)
- 40 g miodu, płynnego
- 265 g białek (ok. 9 białek)
-
50
g migdałów, w słupkach
lub 50 g migdałów, w płatkach
- Wartości odżywcze
- na 18 sztuk
- Kalorie
- 16575.5 kJ / 3959 kcal
- Białko
- 99.3 g
- Węglowodany
- 328.8 g
- Tłuszcz
- 262.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 87.8 g
- Błonnik
- 31.2 g
- Sód
- 1723 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lody owocowe
5min
Anielskie ciasto (angel cake) z kremem waniliowym i truskawkami
2 Std. 30 Min
Różowe pancakes z serkiem waniliowym
45 Min
Domowe lizaki
40 Min
Babeczki makowo-marcepanowe
2h 20min
Płynące ciasto czekoladowe z wędzonym twarogiem
30 Min
Mirelki sernikowe z kremem czekoladowym
2h 20min
Puszyste japońskie naleśniki z cukrem pudrem i owocami
50min
Karmelowy budyń
1 Std.
Czekoladowe jajka wielkanocne
1h 55min
Krem z białej czekolady i wody różanej
8 godz. 15 min
Glasaż kakaowy
35 Min