Tort z masłem orzechowym

Tort z masłem orzechowym

3.9 24 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
20 kawałków

Składniki

Spody
  • 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 150 g cukru
  • 250 g brązowego cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżki cukru wanilinowego
  • 200 g śmietany, 36% tłuszczu
  • 2 jajka
  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 350 g mąki pszennej
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
Krem z masła orzechowego
  • 150 g cukru
  • 800 g serka śmietankowego
  • 450 g masła orzechowego miękkiego
  • 100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 577 kcal / 2413 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...