
Urządzenia i Akcesoria
Tort z masłem orzechowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
20 kawałków
Składniki
Spody
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
150 g cukru
-
250 g brązowego cukru
-
1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
200 g śmietany, 36% tłuszczu
-
2 jajka
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
350 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka soli
Krem z masła orzechowego
-
150 g cukru
-
800 g serka śmietankowego
-
450 g masła orzechowego miękkiego
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
577 kcal /
2413 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
49 g
Błonnik
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE TORTY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Millefeuille (ciasto tysiąca płatków) z kremem czekoladowym i orzechami w karmelu
3 godz. 50 min
Tort orzechowo-makowy
4 godz. 30 min
Trufle kasztanki
2 godz.
Cebulowe serniczki z ricotty z Varomy
1 godz.
Ciastka panellets
25 godz. 45 min
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
3 godz. 50 min
Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym
3 godz. 15 min
Tort cytrynowy z bezą
2 godz. 30 min
Tort kawowy
2 godz. 10 min
Tort czekoladowy z wiśniami
8 godz.
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5 godz.
Tort waniliowo-migdałowy
3 godz.