Tort z masłem orzechowym

Tort z masłem orzechowym

3.9 24 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
20 kawałków

Składniki

Spody
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • cukru
    150 g
  • brązowego cukru
    250 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżka
    2 łyżki cukru wanilinowego
  • śmietany, 36% tłuszczu
    200 g
  • jajka
    2
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
    100 g
  • mąki pszennej
    350 g
  • proszku do pieczenia
    1 ½ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
Krem z masła orzechowego
  • cukru
    150 g
  • serka śmietankowego
    800 g
  • masła orzechowego miękkiego
    450 g
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    100 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 577 kcal / 2413 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...