Urządzenia i Akcesoria
Tort z masłem orzechowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
20 kawałków
Składniki
Spody
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
150 g cukru
-
250 g brązowego cukru
-
2 łyżki cukru wanilinowego1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
200 g śmietany, 36% tłuszczu
-
2 jajka
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
350 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka soli
Krem z masła orzechowego
-
150 g cukru
-
800 g serka śmietankowego
-
450 g masła orzechowego miękkiego
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
14 g
Kalorie
2413 kJ /
577 kcal
Tłuszcz
36 g
Błonnik
2.9 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE TORTY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
3 godz. 50 min
Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym
3 godz. 15 min
Tort kawowy
2 godz. 10 min
Wegański torcik na zimno z brzoskwiniami i malinami
4 godz.
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5 godz.
Tort waniliowo-migdałowy
3 godz.
Tort czekoladowy z wiśniami
8 godz.
Tort cytrynowy z bezą
2 godz. 30 min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 godz. 10 min