Urządzenia i Akcesoria
Brioszka z kulką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 kawałków
Składniki
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
50 g cukru
-
1 szczypta soli
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
4 jajka
-
60 g mleka
-
4 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)40 g drożdży świeżych pokruszonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
3.9 g
Kalorie
703 kJ /
167 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
21.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
1 Std. 30 Min
Bułeczki drożdżowe z kruszonką
2 Std. 15 Min
Bułeczki z krzyżykiem (Hot Cross Buns)
3 Std. 50 Min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 Std. 15 Min
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3 Std. 45 Min
Ciasto kruche wytrawne
5 Min
Ciasto kruche słodkie
2 Std.
Chałka
2 Std. 20 Min
Twaróg śmietankowy
3 Std.
Babeczki z awokado z lukrem pomarańczowym
1 Std.
Kruche ciastka serowe z kminkiem i sezamem
1 Std. 30 Min
Crème pâtissière
2 Std. 35 Min