Urządzenia i Akcesoria
Brioszka z kulką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 kawałków
Składniki
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
50 g cukru
-
1 szczypta soli
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
4 jajka
-
60 g mleka
-
4 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)40 g drożdży świeżych pokruszonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
3.9 g
Kalorie
703 kJ /
167 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
21.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3 godz. 45 min
Babeczki makowo-marcepanowe
2 godz. 20 min
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min
Ciasto kruche słodkie
2 godz.
Bułeczki mleczno-maślane
2 godz. 55 min
Plaster miodu
1 godz. 30 min
Bułeczki jeżyki
2 godz. 30 min
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2 godz. 30 min
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
1 godz. 30 min
Bułki maślane
1 godz. 25 min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min