Urządzenia i Akcesoria
Brioszka z kulką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 kawałków
Składniki
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
50 g cukru
-
1 szczypta soli
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
4 jajka
-
60 g mleka
-
4 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)40 g drożdży świeżych pokruszonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
3.9 g
Kalorie
703 kJ /
167 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
21.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Drożdżowa choinka z białym makiem
1 godz. 50 min
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2 godz. 30 min
Focaccia łąka
2 godz. 45 min
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3 godz. 45 min
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min
Ciasto kruche słodkie
2 godz.
Chałka
2 godz. 20 min
Bułeczki z dymką
3 godz. 20 min
Migdałowo-miodowe ciasto z semoliny
1 godz.
Drożdżówki z jabłkami
2 godz. 35 min
Chałka z kardamonem
2 godz. 40 min
Wieniec z makiem i morelami
1 godz. 30 min