Urządzenia i Akcesoria
Brioszka z kulką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 kawałków
Składniki
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
50 g cukru
-
1 szczypta soli
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
4 jajka
-
60 g mleka
-
4 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)40 g drożdży świeżych pokruszonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
3.9 g
Kalorie
703 kJ /
167 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
21.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pierniczki-witrażyki
2 godz. 10 min
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1 godz. 35 min
Focaccia łąka
2 godz. 45 min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 godz. 10 min
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min
Chałka
2 godz. 20 min
Chleb pszenno-gryczany z garnka
2 godz. 30 min
Bombki z piernika
3 godz. 25 min
Tarta tatin z warzywami korzeniowymi
2 godz. 10 min
Babka drożdżowa Panettone
3 godz.
Szafranowe bułeczki lussekatter
2 godz. 10 min
Wieniec z makiem i morelami
1 godz. 30 min