![Pâte de fruits Pâte de fruits](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/61E725B3-338C-4378-B9E5-F8A043AA68AC/Derivates/2017B410-0557-4265-A71F-D64EFAF51446.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cukru, plus dodatkowa ilość do do obtoczenia
- 25 g pektyny jabłkowej
- 200 g syropu glukozowego
- 1000 g purée owocowego, np. purée z mango z puszki (patrz wskazówka)
- 10 g kwasku cytrynowego, w proszku, plus dodatkowa ilość do obtoczenia (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 50 sztuk
- Kalorie
- 14193.3 kJ / 3390 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 844 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti z migdałami i gruszki w syropie
4h 50min
Pomarańczowe zabajone
15min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Placki z mąki ryżowej z frużeliną wiśniową i koktajl z owoców leśnych
45min
Oliwa truflowa
10min
Brioszka z kulką
1 Std. 40 Min
Chlebki guttiau
2u. 30min
Grecka bougatsa z kremem
4h 45min
Puszyste japońskie naleśniki z cukrem pudrem i owocami
50 Min
Eton Mess z rabarbarem
2 godz. 5 min
Fondue karmelowe z jabłkami i słonymi preclami
10min
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1 godz.