Pâte de fruits

Pâte de fruits

3.5 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
50 sztuk

Składniki

  • 150 g cukru plus dodatkowa ilość do do obtoczenia
  • 25 g pektyny jabłkowej
  • 200 g syropu glukozowego
  • 1000 g purée owocowego np. purée z mango z puszki (patrz wskazówka)
  • 10 g kwasku cytrynowego w proszku, plus dodatkowa ilość do obtoczenia (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 50 sztuk

Białko 5 g
Kalorie 14193.3 kJ / 3390 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 17 g
Węglowodany 844 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...