Urządzenia i Akcesoria
Pâte de fruits
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
50 sztuk
Składniki
-
150 g cukru plus dodatkowa ilość do do obtoczenia
-
25 g pektyny jabłkowej
-
200 g syropu glukozowego
-
1000 g purée owocowego np. purée z mango z puszki (patrz wskazówka)
-
10 g kwasku cytrynowego w proszku, plus dodatkowa ilość do obtoczenia (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 50 sztuk
Białko
5 g
Kalorie
14193.3 kJ /
3390 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
17 g
Węglowodany
844 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODSTAWY CUKIERNICZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomarańczowy sernik z alkoholowym twistem
18 godz.
Seitan z sosem pomarańczowym
2 godz.
Daiquiri mandarynkowe z miętą
10 min
Tiramisu bez laktozy
12 godz. 40 min
Bombardino
15 min
Grog
15 min
Bellini - brzoskwiniowy koktajl musujący
15 min
Semifreddo zabajone
13 godz.
Pływające wyspy
45 min
Daiquiri cytrynowe
5 min
Argentyńskie ciasteczka alfajores
1 godz. 10 min
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min