Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cukru, plus dodatkowa ilość do do obtoczenia
- 25 g pektyny jabłkowej
- 200 g syropu glukozowego
- 1000 g purée owocowego, np. purée z mango z puszki (patrz wskazówka)
- 10 g kwasku cytrynowego, w proszku, plus dodatkowa ilość do obtoczenia (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 50 sztuk
- Kalorie
- 14193.3 kJ / 3390 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 844 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jeżynowe daiquiri
10 min
Lody na patyku z ginem i ogórkiem
5u. 10min
Mazurek różany
1h 40min
Zimowy poncz
20min
Sorbet bazyliowy
10 min
Bailey's panna cotta
1h 30min
Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą
1h 50min
Spread czekoladowo-orzechowy
12h 10min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2h 20min
Lody malaga
4 Std. 30 Min
Ciastka bezowe "Sokoły"
2h 30min
Truskawkowe daiquiri
15min