Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cukru, plus dodatkowa ilość do do obtoczenia
- 25 g pektyny jabłkowej
- 200 g syropu glukozowego
- 1000 g purée owocowego, np. purée z mango z puszki (patrz wskazówka)
- 10 g kwasku cytrynowego, w proszku, plus dodatkowa ilość do obtoczenia (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 50 sztuk
- Kalorie
- 14193.3 kJ / 3390 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 844 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem karmelowy (dulce de leche)
1h 15min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1h 15min
Sos z czerwonego wina
40 min
Sos ze słodkiego cherry
20 Min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1h 40min
Brazylijskie trufle z mango
3 godz. 45 min
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 Std. 20 Min
Krem kawowy
20 Min
Babeczki z płynnym karmelem
25min
Deser z płynną białą czekoladą
3óra
Kluski francuskie z Varomy
20 Min
Ciasteczka z kajmakiem i solą
1óra 50p