Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 40 g cukru
- 40 g curry, mielonego
- 1000 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 500 g ketchupu
- 70 g koncentratu pomidorowego
- 20 g sosu sambal oelek
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 20 g octu jabłkowego
- 2 łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1680 kJ / 401 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 6.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z ciemnych winogron
1 Std. 50 Min
Sok pomidorowy
20 min
Ketchup
1 Std.
Sok pomidorowy
15 min
Ketchup imbirowo-pomarańczowy
30 Min
Marynowane papryki
55 Min
Sos paprykowy à la Ajvar
55 Min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 Min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1h 10min
Ketchup
1h 20min
Sok pomidorowy z bazylią
10 min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1h 15min