Ketchup curry
TM5 TM6

Ketchup curry

4.1 (8 ocen)

Składniki

  • 150 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 60 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 40 g cukru
  • 40 g curry, mielonego
  • 1000 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 500 g ketchupu
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 20 g sosu sambal oelek
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 20 g octu jabłkowego
  • 2 łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
1680 kJ / 401 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
56 g
Tłuszcz
15 g
Błonnik
6.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy