Urządzenia i Akcesoria
Ketchup curry
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 słoiki
Składniki
-
150 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
40 g cukru
-
40 g curry, mielonego
-
1000 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
500 g ketchupu
-
70 g koncentratu pomidorowego
-
20 g sosu sambal oelek
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
20 g octu jabłkowego
-
2 łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
8 g
Kalorie
1680 kJ /
401 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
6.9 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA ZIMNO
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarte buraczki do słoików (TM5)
2 godz. 30 min
Ketchup
1 godz. 20 min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1 godz. 20 min
Olej aromatyzowany liśćmi selera
8 godz. 15 min
Ketchup
1 godz.
Majonez
5 min
Musztarda pomarańczowa
15 min
Majonez bez jajek
10 min
Majonez curry
10 min
Sos słodko-kwaśny z papryką
50 min
Żółty ketchup
45 min