
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 laska wanilii
- 300 g mleka, 3,2% tłuszczu, w temp. pokojowej
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, w temp. pokojowej
- 110 g żółtek (ok. 7 sztuk), w temp. pokojowej
- 110 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 6376.5 kJ / 1523 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 97 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 Std. 45 Min
Ptysie
2 Std. 15 Min
Mus czekoladowy
3h 20min
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1 Std. 40 Min
Pâte de fruits
2 Std. 20 Min
Crémeux czekoladowe
3h 15 min
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3h 15 min
Crème pâtissière
2 godz. 35 min
Sos waniliowy
10min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8h