Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g wody
- 250 g cukru trzcinowego
- 400 g truskawek, świeżych, bez szypułek
- 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 60 - 80 g octu balsamicznego
- ½ - 1 łyżeczka soli morskiej
- 2 łyżki ziaren pieprzu zielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 5406 kJ / 1291.2 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 320.3 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Błonnik
- 13.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Powidła wiśniowe
1sa 55 dk
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Chutney truskawkowy
50 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Agrestowy chutney
40 min
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1h
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1h