Urządzenia i Akcesoria
Chutney truskawkowo-jabłkowy z zielonym pieprzem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 słoiki
Składniki
-
20 g wody
-
250 g cukru trzcinowego
-
300 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
60 - 80 g octu balsamicznego
-
½ - 1 łyżeczka soli morskiej
-
400 g truskawek, świeżych bez szypułek
-
2 łyżki ziaren pieprzu zielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
359.4 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
1378.4 kJ /
329.4 kcal
Tłuszcz
0.6 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
85.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZYPRAWY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Dżem z owoców jagodowych
1 godz.
Chutney truskawkowy
50 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Agrestowy chutney
40 min
Sos cumberland
15 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min