
Urządzenia i Akcesoria
Chutney truskawkowo-jabłkowy z zielonym pieprzem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 słoiki
Składniki
-
wody20 g
-
cukru trzcinowego250 g
-
jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki300 g
-
octu balsamicznego60 - 80 g
-
soli morskiej½ - 1 łyżeczka
-
truskawek, świeżych bez szypułek400 g
-
ziaren pieprzu zielonego2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
329.4 kcal /
1378.4 kJ
Białko
1.4 g
Tłuszcz
0.6 g
Węglowodany
85.7 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
359.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZYPRAWY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1 godz.
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min