Sos cumberland

Sos cumberland

4.6 24 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
2 słoiki

Składniki

  • skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • kandyzowanej skórki pomarańczowej
    20 g
  • żurawiny do mięs i innych potraw, pasteryzowanej (ze słoika)
    200 g
  • dżemu z czarnej porzeczki
    200 g
  • chrzanu, tartego ze słoika
    25 g
  • ostrej musztardy
    1 łyżka
  • czerwonego wina wytrawnego
    30 g
  • pieprzu białego, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    15 - 20 g
  • soli
    2 - 3 szczypty
  • papryki ostrej, mielonej
    1 - 2 szczypty
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 - 2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 401 kcal / 1678 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 3.6 g
Węglowodany 145.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...