Sos cumberland

Sos cumberland

4.6 25 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
2 słoiki

Składniki

  • skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • 20 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 200 g żurawiny do mięs i innych potraw, pasteryzowanej (ze słoika)
  • 200 g dżemu z czarnej porzeczki
  • 25 g chrzanu, tartego ze słoika
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 30 g czerwonego wina wytrawnego
  • 1 - 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
  • 15 - 20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 2 - 3 szczypty soli
  • 1 - 2 szczypty papryki ostrej, mielonej
  • 1 - 2 szczypty papryki słodkiej, mielonej

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 401 kcal / 1678 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 3.6 g
Węglowodany 145.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...