Moelleux bretons cumin-carotte

Moelleux bretons cumin-carotte

4.1 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 pièces

Składniki

  • 240 g de carottes coupées en tronçons
  • 3 œufs
  • 120 g de lait ribot
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • ½ c. à café de cumin en poudre
  • 120 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
  • beurre pour les moules
  • 10 cubes de fromage à pâte pressée type Petit Breton
  • ½ c. à café de graines de cumin

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 5.2 g
Kalorie 420.2 kJ / 99.1 kcal
Tłuszcz 4.5 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 9.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...