Gâteaux de champignons

Gâteaux de champignons

3.7 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • 50 g d'échalotes coupées en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 50 g de beurre doux et un peu pour les ramequins
  • 500 g de champignons de Paris frais brossés et coupés en deux
  • 30 g de champignons des bois déshydratés
  • 200 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 4 blancs d'œufs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9.5 g
Kalorie 921 kJ / 222 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...