![Gâteaux de champignons Gâteaux de champignons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/60D2B7FD-E407-461D-B5B4-AE7BB6EEC4D9/Derivates/5E387CBF-6C92-4B45-817E-9D129B78F7CB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'échalotes, coupées en deux
- 1 gousse d'ail
- 50 g de beurre doux, et un peu pour les ramequins
- 500 g de champignons de Paris frais, brossés et coupés en deux
- 30 g de champignons des bois déshydratés
- 200 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 921 kJ / 222 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan express au roquefort
30 min
Terrine fromagère de polenta au poireau
5 godz. 30 min
Mousse de chèvre en habit de poireau
2h 50min
Crumble de confit de canard aux noix
1h
Milla de potiron
1 godz. 10 min
Lasagne aux fruits de mer
1h
Mille-feuilles de poivrons et crème aux herbes
2h 30min
Petit flan au roquefort et brocoli
40min
Flan d'aubergine
1h
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h
Gratin d'aubergine au thon
40min
Flans de poireau
35min