Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'échalotes, coupées en deux
- 1 gousse d'ail
- 50 g de beurre doux, et un peu pour les ramequins
- 500 g de champignons de Paris frais, brossés et coupés en deux
- 30 g de champignons des bois déshydratés
- 200 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 921 kJ / 222 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flans de poireau
35 Min
Flan d'aubergine
1j
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 Min
Œuf toqué au bleu des Flandres - Nicolas Gautier
35 Min
Tourte au roquefort
2h 15 min
Verrine de chèvre, fruits secs et tomates séchées
2h 15 min
Flan express au roquefort
30 min
Terrine fromagère de polenta au poireau
5h 30min
Chou farci aux champignons et sauce aux cèpes
1j 30 menit
Flans de petits pois
1j
Chou-fleur en soufflé
55 Min
Petit flan au roquefort et brocoli
40 min