
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'échalotes coupées en deux
- 1 gousse d'ail
- 50 g de beurre doux et un peu pour les ramequins
- 500 g de champignons de Paris frais brossés et coupés en deux
- 30 g de champignons des bois déshydratés
- 200 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 4 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 222 kcal / 921 kJ
- Białko
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Błonnik
- 2.5 g