Toastbrot

Toastbrot

4.6 508 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 16 godz.
16 Scheiben

Składniki

Poolish
  • Wasser
    150 g
  • frische Hefe erbsengroß (1 g)
    1 Stückchen
  • Weizenmehl Type 550 oder 700
    150 g
Hauptteig
  • Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
    140 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
    275 g
  • Öl zum Einfetten
  • frische Hefe
    10 g
  • Butter kalt, in Stücken
    40 g
  • brauner Zucker
    30 g
  • Salz (10-12 g)
    2 TL

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 118 kcal / 493 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...