![Toastbrot Toastbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/439710ae-d9e0-4846-9e01-778a7ca8de8b/Derivates/9fe974d3-61a5-4af9-9f65-5d39da410be3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 140 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 275 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- Öl zum Einfetten
- 10 g frische Hefe
- 40 g Butter, kalt, in Stücken
- 30 g brauner Zucker
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 493 kJ / 118 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18h
Kaisersemmeln
15h 45min
Gerstenbackmalz
50 godz. 50 min
Kommissbrot
15 Std. 30 Min
Zwirbel-Graubrot
16h
Sauerteigpulver
24 godz. 10 min
Oberländer
14 Std. 30 Min
Sandwichtoast
18h
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Dinkel-Wolke
16h 30min