Urządzenia i Akcesoria
Laugenecken
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
6 Stück
Składniki
-
Wasser davon 210 g kalt310 g
-
frische Hefe10 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bemehlen400 g
-
Salz (7-9 g)1 ½ TL
-
Gerstenbackmalz (siehe Tipp)1 TL
-
Butter in Stücken100 g
-
Öl zum Einfetten
-
Natron1 TL
-
Sesam zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1610 kJ /
385 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Baguettes parisiennes
15 godz. 30 min
Toastbrot
16 godz.
Erdäpfelpolster
14 godz. 40 min
Gerstenbackmalz
50 godz. 50 min
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Laugenbrötchen
2 godz.
Knusperspitze
5 godz. 30 min
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Möhren-Körner-Brote
15 godz.
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Mohnflesserl
14 godz. 30 min