Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kochstück
- 125 g Milch
- 25 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 170 g Milch, kalt
- 15 g frische Hefe
- 425 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 40 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 70 g Zucker
- ½ TL Salz (ca. 3 g)
- 1 Eigelb, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 858 kJ / 205 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Softes Sandwichbrot
3h 30min
Süße Knöpfe
2u. 45min
Frühstückskipferl
17 godz. 15 min
Portugiesische Croissants
1 Std. 50 Min
Brötchen
1hod. 40min
Toastbrot
16u.
Dinkel-Honig-Ringe
17 Std. 40 Min
Brioche Kipferl
2小时 10 分钟
Sandwichtoast
18 godz.
Laugenbrötchen
2 Std.
Rosinenbrötchen
2 Std. 30 Min
Softe Frühstücksbrötchen
1 Std. 45 Min