Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 200 g Wasser
- 200 g Weizenmehl Type 550
- 1 Stückchen Hefe, erbsengroß (siehe Tipp)
Hauptteig
- 260 g Wasser, kalt
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Ausstreuen und Bearbeiten
- 10 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 5 g Hefe
- 20 g Zucker
- 2 TL Salz
- 50 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 789 kJ / 188 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Softes Sandwichbrot
3 Std. 30 Min
Pain de Campagne (Französisches Landbrot)
76 Std.
Weißbrot
1h 50 min.
Helles Landbrot
51h
Brötchen
1 Std. 40 Min
Toastbrot
16 godz.
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Röggelchen für Halven Hahn
1h 35min
Milchbrötchen
4h
Joghurtbrötchen mit Sesam und Mohn
14h
Tiger-Brot
3 Std.
Amerikanische Bagels
2h