Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Weizensauerteig
- 60 g Wasser
- 5 g Anstellgut (Weizensauerteig)
- 60 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Poolish
- 60 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 60 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 270 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 470 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheiben
- Kalorie
- 436 kJ / 106 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguettes parisiennes
15h 30min
Kommissbrot
15h 30min
Toastbrot
16hod.
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Ciabatta
17óra
Oberländer
14 Std. 30 Min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Kaisersemmeln
15h 45min
Apfel-Weizensauerteig
48 Std. 20 Min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Brot Venezia
17 Std. 10 Min