Urządzenia i Akcesoria
Weißbrot
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 15 godz.
20 Scheiben
Składniki
Weizensauerteig
-
Wasser60 g
-
Anstellgut (Weizensauerteig)5 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 70060 g
Poolish
-
Wasser60 g
-
frische Hefe erbsengroß (1 g)1 Stückchen
-
Weizenmehl Type 550 oder 70060 g
Hauptteig
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten270 g
-
frische Hefe erbsengroß (1 g)1 Stückchen
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und mehr zum Bearbeiten470 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheiben
Białko
3 g
Kalorie
436 kJ /
106 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Oberländer
14 godz. 30 min
Sandwichtoast
18 godz.
Toastbrot
16 godz.
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Ciabatta
17 godz.
Brot Venezia
17 godz. 10 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 godz. 10 min
Baguettes parisiennes
15 godz. 30 min
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min