Tagliatelle mit Schwammerlragout und Salbeipesto

Tagliatelle mit Schwammerlragout und Salbeipesto

4.1 51 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Pinienkerne (siehe Tipp)
    40 g
  • Schwammerl, frisch (z. B. Steinpilze oder Kräuterseitlinge)
    500 g
  • Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
    50 g
  • Olivenöl
    80 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    1 - 1 ½
  • Salbeiblätter, frisch
    35 - 40 g
  • Minzeblättchen, frisch
    10 - 15 g
  • Petersilienblätter, frisch
    20 - 25 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Schalotten halbiert
    60 g
  • Weißwein
    100 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Tagliatelle
    500 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen zur Dekoration
  • frische Kräuter gehackt, zur Dekoration
  • Hartkäse in Splittern

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 794 kcal / 3327 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 90 g
Błonnik 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...