Schweinslungenbraten mit Korianderkruste und Karotten-Süßkartoffelpüree

Schweinslungenbraten mit Korianderkruste und Karotten-Süßkartoffelpüree

3.6 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    2 - 3
  • Koriander, frisch Blättchen und Stängel
    10 g
  • Semmelbrösel
    150 g
  • Salz
    1 TL
  • Dijonsenf
    2 TL
  • Olivenöl
    1 TL
  • Schweinslungenbraten (je ca. 400 g)
    2
  • Karotten in Stücken (2-3 cm)
    500 g
  • Süßkartoffeln geschält, in Würfeln (2 cm)
    500 g
  • Wasser
    250 g
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • Muskat, gemahlen
    ½ TL
  • Schlagobers
    80 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 601 kcal / 2515 kJ
Białko 50 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 1018 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...