Erdäpfel-Karfiol-Auflauf

Erdäpfel-Karfiol-Auflauf

3.1 38 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Bio-Zitrone 2 Streifen der Schale hauchdünn abgeschält, Saft gepresst
    ½
  • Pecorino in Stücken
    100 g
  • körniger Frischkäse (Cottage cheese)
    300 g
  • Ricotta
    250 g
  • Eier (Größe M)
    2
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • Muskatnuss, frisch gerieben
    1 Prise
  • scharfer Senf
    2 TL
  • Wasser
    500 g
  • Erdäpfel, festkochend geschält, in Scheiben (5 mm)
    450 - 500 g
  • Karfiol in Scheiben (1 cm)
    400 - 450 g
  • Rapsöl zum Einfetten
    Kokosöl, zum Einfetten

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 434 kcal / 1816 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 1085 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...