Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Weizenmehl, glatt
- 1 Prise Salz
- 100 g Butter, in Stücken
- 30 g Vanillezucker
- 3 Ei (Größe M)
- 500 g Maroni, gegart, geschält
- 20 - 30 g Rum
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 120 g Feinkristallzucker
- 400 - 500 g Sauerrahm
- 100 - 125 g Crème fraîche
- 10 - 20 g Mandelblättchen
- 2 EL Marmelade z.B. Preiselbeer, Marille oder Zwetschke
- Staubzucker, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1539 kJ / 368 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 58 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maronicremesuppe (vegan)
45 Min
No bake Schokowürfel
2h 40min
Maroni Mousse au chocolat
15 Min
Bratapfeltiramisu mit Manner Löffelbiskuit
2h 20 min
Herzkuchen mit Schokomousse
5h
Karottentorte mit Zuckerguss
3 Std. 10 Min
Granatapfel-Mohn-Tiramisu
1h 10min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2h
Rumschnitten
50min
Schneller Maroni-Kuchen mit Nüssen & Schoko
1 Std.
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5h
Einfache Cremeschnitte
3 Std. 45 Min