Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Weizenmehl, glatt
- 1 Prise Salz
- 100 g Butter, in Stücken
- 30 g Vanillezucker
- 3 Ei (Größe M)
- 500 g Maroni, gegart, geschält
- 20 - 30 g Rum
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 120 g Feinkristallzucker
- 400 - 500 g Sauerrahm
- 100 - 125 g Crème fraîche
- 10 - 20 g Mandelblättchen
- 2 EL Marmelade z.B. Preiselbeer, Marille oder Zwetschke
- Staubzucker, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1539 kJ / 368 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 58 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 Std. 10 Min
Maronicremesuppe (vegan)
45 Min
Omas Rahmkoch mit Maroni & Feigen
50 Min
Mandel-Chia-Pudding mit Cranberryspiegel (vegan)
1 Std. 30 Min
Maronihonig
15 Min
Schoko-Kuchen im Rexglas (glutenfrei)
1 Std. 10 Min
Würzig-fruchtiges Joghurthenderl mit Schwammerl
35 Min
Chinesische Nudeln mit scharfem Faschierten
45 Min
Rote Rüben Suppe mit Wasabi-Nockerl
1 Std.
Maroni Laibchen mit Rote-Rüben-Creme
50 Min
Maronicreme
15 Min
Maroni Mousse au chocolat
15 Min