Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 - 1000 g Erdäpfel, festkochend, gekocht, vom Vortag, geschält, in Stücken (3 cm)
- 1 Ei
-
200
g Weizenmehl, universal
lub 200 g Maismehl, fein gemahlen - 1 TL Salz
- 60 g Butterschmalz, in Stückchen
- 20 g Butter, in Stückchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2251 kJ / 539 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgratin
1小时 15 分钟
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min
Topfenschmarrn
50min
Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce
40min
Süße Polentaschnitten mit Apfelmus
50min
Tiroler Kasnock’n
1小时
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50min
Kaspressknödelsuppe
1小时 35 分钟
Käsespätzle
45 Min
Erdäpfelpüree-Laibchen
55min
Wälder Käsknöpfle
55min
Kärntner Kasnudln
1 Std. 45 Min