Wersje kompatybilne
Nougatknödel mit Nussbröseln und Zwetschkenröster (vegan)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g Semmelbrösel, vegan
- 80 g Haselnüsse, ganz
- 500 g Wasser
- 400 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2-3 cm) (siehe Tipp)
- 4 EL vegane Margarine, etwas mehr zum Einfetten
- 160 g Nussnougat, gekühlt (vegan)
- 800 g Zwetschken, frisch (siehe Tipp)
- 100 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- ½ TL Salz
- ½ TL Gewürznelken
- 85 g Zucker
- 1 Zimtstange
- 10 g Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 10 - 15 g Zitronensaft, frisch gepresst, je nach Säuregrad der Zwetschken
- 2 EL Staubzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1771 kJ / 423 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 355 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Avocadocreme, marinierte Paradeiser und Ei auf Toast
30 Min
Germknödel mit Vanillesauce
1 Std. 10 Min
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1 Std.
Blüten-Focaccia
1 Std. 45 Min
Schwarzbrotknödel mit Käse und Wurzelgemüse
45 Min
Granatapfel-Mohn-Tiramisu
1 Std. 10 Min
Ruck-Zuck Menü: Zucchinicremesuppe, warmer Gemüsesalat
35 Min
Maracuja-Creme-Törtchen
2 Std. 30 Min
Einfache Cremeschnitte
3h 45min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5 Std.
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30 Min