Pizzastrudel aus Dinkeltopfenteig

Pizzastrudel aus Dinkeltopfenteig

4.0 172 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 Stücke

Składniki

  • Dinkel-Vollkornmehl etwas mehr zum Bemehlen
    270 g
  • Butter kalt, in Stücken
    250 g
  • Salz
    2 TL
  • Magertopfen
    250 g
  • Pizzagewürz (siehe Variation)
    3 TL
  • Parmesan in Stücken
    100 g
  • Mozzarella in Stücken
    100 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    1 - 2
  • Tomaten in Stücken
    200 g
  • roter Paprika in Stücken
    150 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Zucker
    1 TL
  • Mais, aus der Dose
    100 - 150 g
  • Salami in dünnen Scheiben
    80 g
  • Wasser zum Bestreichen

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 412 kcal / 1724 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 916 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...