Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 ovos
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 500 g cebola cortada em pedaços
- 1000 g tomate em pedaços
- 1 dente de alho
- 1 folha de louro
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 539.4 kJ / 128.9 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 654.6 mg
Alternatywne przepisy
Açorda alentejana de bacalhau
30 Min
Peixinhos da horta com molho de salsa
40 min
Creme de coentros
30 Min
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50 Min
Sopa alentejana
30 Min
Peixinhos da horta
50 Min
Açorda de marisco
30 Min
Tomatada de ovos
35 Min
Sopa de cação
40 min
Ervilhas com ovos escalfados
40 min
Ervilhas com ovos escalfados
1 Std.
Açorda de tomatada com ovos escalfados
1 Std. 10 Min