Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g alho-francês cortado em pedaços
- 40 g manteiga
- 1 c. chá de tomilho
- 200 g batata cortada em pedaços
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 200 g curgete cortada em pedaços
- 600 g água
- 30 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 100 g crème fraîche
- 500 g mexilhão fresco e limpo
- 500 g amêijoa fresca e limpa
- 2 pés de coentros, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1049.7 kJ / 250.9 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 864.8 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de alho-francês
40 min
Creme de alface com camarão
50min
Sopa de alho
1h 10min
Creme de alho
1h 10min
Creme de abóbora e couves-de-bruxelas
30 min
Sopa de grão com alho-francês
45 min
Sopa de feijão-branco
25min
Sopa de abóbora e couves-de-bruxelas
30 min
Sopa de alho-francês com croutons
55min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35min
Sopa de alho-francês e nabiças
45 min
Sopa de cenoura e canónigos
35min