Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 1500 g água
- 2 c. chá de sal
- 15 g azeite, mais q.b. p/ temperar
- 400 g brócolos, só os floretes
- 250 g esparguete
- 150 g alcaparras
- Pimenta q.b. p/ temperar
- 250 g queijo ricota
- 150 g natas
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2488.6 kJ / 594.8 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 58.5 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 2333.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com cogumelos e bacon
50min
Massa com espinafres e fiambre no forno
40min
Pilaf com curgete, cogumelos, tomate e açafrão
30min
Pudim de massa e legumes
1h 10min
Risoto de soja
35min
Massa com bacon, ervilhas e manjericão
40min
Tagliatelle com favas e molho de ricota e hortelã
30min
Guisado de gnocchi, feijão-branco e salva
1h 30 min
Massa gratinada com couve-de-bruxelas e bacon
50min
Fusilli com legumes e nozes
40min
Massa com chouriço e feta
35min
Massa com alho e tomate
55min