香料燉雞
TM5 TM6

香料燉雞

4.0 (2 oceny)

Składniki

  • 20 克 薑
  • 15 克 蒜頭
  • 200 克 洋蔥
  • 15 克 小辣椒
  • 30 克 油
  • 1 茶匙 孜然粉
  • 1 茶匙 香菜籽
  • 1 茶匙 肉豆蔻粉
  • 1 ½ 茶匙 薑黃粉
  • ⅛ 枝 肉桂棒 (約1公分長)
  • 350 克 罐裝切碎蕃茄
  • 20 克 白醋
  • 450 克 雞胸肉 ,切塊(約3公分)
  • 20 克 紅糖
  • ¾ 茶匙 鹽
  • 15 克 香菜 ,只取葉子

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1157 kJ / 276.8 kcal
Białko
27.9 g
Węglowodany
23.9 g
Tłuszcz
10.4 g
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy