Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 克 橄欖油
- 2 粒 蒜頭
- 20 克 薑 ,去皮,切薄片(2公分)
- 150 克 紫洋蔥 ,切薄片
- 150 克 櫛瓜 ,切條
- 150 克 紅蘿蔔 ,去皮,切條
- 1 茶匙 鹽
- 300 克 去殼蝦仁 ,洗淨去腸泥
- 1 小撮 白胡椒粉
- 100 克 櫻桃蕃茄 ,對切
- 1 小撮 糖
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1071 kJ / 256 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 112.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 533 mg