Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
醬汁
- ½ 茶匙 魚露
- 1 顆 檸檬汁
- 1 茶匙 白芝麻油
- 1 枝 新鮮紅辣椒 ,切片
- 5 克 香菜 ,只取梗
- 1 茶匙 醬油
- 1 茶匙 二砂糖
- 1 茶匙 油
生菜捲
- 2 粒 蒜頭
- 5 克 薑
- 1 枝 新鮮紅辣椒 ,切段
- 1 大匙 香油
- 200 克 牛絞肉
- 200 克 豬絞肉
- 1 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 魚露
- 1 茶匙 黑胡椒粉
- 1 茶匙 二砂糖
- 5 克 蔥 ,切蔥花
- 8 片 美生菜
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1172 kJ / 280.5 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Błonnik
- 1.2 g